Whistleblowerlov giver arbejde til revisorer og advokater

Snart skal alle private og kommunale virksomheder og organisationer med mere end 50 ansatte have en whistleblowerordning.Kravet gælder allerede i dag for statslige myndigheder. Den 17. december i år skal en stor del af de danske arbejdsgivere være på plads med en intern whistleblowerordning, som sikrer, at ansatte kan indberette overtrædelser eller kritisable forhold uden at frygte repressalier.Den nye lovgivning skal skabe tryghed for medarbejdere i form af højere grad af anonymitet og korrekt håndtering af indberetninger. Samtidig hjælper whistleblowerordningerne virksomhederne med at værne om omdømme og værdier og giver konkrete mål på, hvorvidt både virksomhed og medarbejdere overholder lovgivning og interne retningslinjer.

NYHED! Karnov Group lancerer den 1. september whistleblowerløsningen Karnov Whistleblower

Det nye produkt lanceres i samarbejde med firmaet WhistleSoft og er en løsning til både virksomheder og deres rådgivere.Én ting er nemlig at have en ordning på plads, noget andet at sikre det rette set-up, hvor indkomne sager bliver behandlet korrekt og anonymt. Derfor vender mange sig mod deres faste rådgivere for at få råd og vejledning. Karnov Whistleblower har fokus på det samarbejdet, som er vigtig for både virksomheden og rådgiveren. Løsningen giver rådgiveren et system, hvor alle klienters sager behandles fortroligt og sikkert. Samtidig er Karnov Whistleblower en cloudløsning og letfor virksomheden at implementere og håndtere.Fra Karnovs side ønsker man at supportere rådgivere bedst muligt. Derfor bliver det nye whistleblowerprodukt stillet gratis til rådighed resten af året for implementering hos advokater og revisorer -som dermed kan stå klar med den bedste rådgivning, når loven træder i kraft.

Karnovsdirektør Niels Munk Hansen er glad for at kunne sende produktet bredt ud på markedet.Niels Munk Hansen fortæller:

Hos Karnov har vi i over 150år leveret løsninger af høj kvalitet. Sikkerhed og anonymitet er alfa og omega for os i et samarbejde som dette, hvor vi sætter vores navn på et produkt. Karnov Whistleblower er grundigt gennemtestet og lever fuldt ud op til både lovgivning og vores egne strenge kvalitetskravKarnov Whistleblower er et samarbejde mellem virksomheden WhistleSoft og Karnov Group. Det er WhistleSoft, der har udviklet løsningen, som efter en testperiode hos Karnov nu introduceres for –til en begyndelse -advokater og revisorer.”Vores underleverandør WhistleSoft har formået at skabe en løsning, der kan stå på mål for de store krav, som både vi og vores kunder stiller. Samtidig er det en løsning, som er nem at implementere . Løsningen er ideel for små -og mellemstore -virksomheder, der ønsker en sikker, effektiv og overskuelig løsning.”,udtaler Niels Munk Hansen.

Adm. dir. Jakob Dedenroth Bernhoft fra WhistleSoft udtaler:

”Vi er utrolig stolte af, at Karnov Group har indgået dette samarbejde med os. Det er i sig selv en kvalitetsstempling af vores produkt, og vi glæder os til at skulle hjælpe Karnovs kunder godt i gang med løsningen. For os er det vigtigt, at rådgiverne ser de fordele, som Karnov Whistleblower giver dem, for vi har netop haft fokus på at styrke det samarbejdemellem en virksomhed og en rådgiver, som en whistleblowerordning kræver”

Karnov
Skærmbillede 2021-09-09 kl. 13.35.05
Scroll til toppen